Select Page
Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Der blev spekuleret økonomisk i katastrofen

Påstand

Put options på de to flyselskaber American Airlines og United Airlines samt firmaer i tvillingetårnene steg med op til 11 gange det normale dagene før 11/9. (Put options er bud på et kursfald). Insiderviden blev aldrig efterforsket.0

Baggrund

Påstanden skal underbygge konspirationteoretikernes overordnede påstand om en verdensomspændende hemmelig organisation, der ikke kun planlægger og udfører terrorangreb og krige, men også profiterer på dem.

Put/call options går ud på, at købere og sælgere aftaler en fremtidig handel af for eksempel værdipapirer til en aftalt pris. Put options er når man håber på, at prisen falder, og call options er det modsatte: at prisen stiger.1 En så stor katastrofe som terrorangrebet ville højst sandsynligt få aktiekurserne for de involverede flyselskaber til at falde drastisk. Derfor ville meget store ordrer på put options sikre en stor fortjeneste.

Fakta

Op til den 11. september havde blandt andet American Airlines udsendt meddelelse om, at de forventede store tab. Kursen på American Airlines-aktier var faldet hele 13% i måneden op til terrorangrebet. 3 Den 7. september 2001 havde American Airlines tilmed annonceret betragtelige tab.3 Generelt var flybranchen i økonomiske problemer, så investeringsselskaber opfordrede deres kunder til at reagere ud fra disse oplysninger.

Det amerikanske børstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC), foretager altid en meget grundig undersøgelse af enhver mistanke om svindel, således også i denne sag. Det kom frem, at der i dagene op til angrebet blev indgået et højere antal put/call options end normalt, men tilsynet kunne ikke finde nogen tegn på svindel. Tværtimod. Den person, der stod for 95% af handelen med United Airlines aktier den 10. september 2001, købte også 115.000 American Airlines-aktier, hvilket ville resultere i et tab:

Highly publicized allegations of insider trading in advance of 9/11 generally rest on reports of unusual pre-9/11 trading activity in companies whose stock plummeted after the attacks. Some unusual trading did in fact occur, but each such trade proved to have an innocuous explanation. For example, the volume of put options — instruments that pay off only when a stock drops in price — surged in the parent companies of United Airlines on September 6 and American Airlines on September 10 — highly suspicious trading on its face. Yet, further investigation has revealed that the trading had no connection with 9/11. A single U.S.-based institutional investor with no conceivable ties to al-Qaeda purchased 95 percent of the UAL puts on September 6 as part of a trading strategy that also included buying 115,000 shares of American on September 10. Similarly, much of the seemingly suspicious trading in American on September 10 was traced to a specific U.S.-based options trading newsletter, faxed to its subscribers on Sunday, September 9, which recommended these trades. The SEC and FBI, aided by other agencies and the securities industry, devoted enormous resources to investigating this issue, including securing the cooperation of many foreign governments. These investigators have found that the apparently suspicious consistently proved innocuous.3

Logik

Hvis sagen i virkeligheden aldrig blev efterforsket, kræver det, at det amerikanske børstilsyn også var med i konspirationen omkring den 11. september.

Desuden er det dybt ulogisk, at man skulle have iscenesat katastrofen med de fire fly for at begå børsspekulation. Det ville også være et absurd stort anlagt og meget risikobetonet projekt for at opnå profit med tanke på, hvor mange andre og noget nemmere fiduser, der findes i finansverdenen og i økonomisk kriminalitet. Det ville desuden have været nok enten med to fly, et fra hvert selskab, for at påvirke aktierne, eller at man havde valgt fire fly fra fire forskellige selskaber, så man kunne spekulere i flere forskellige aktier. Tillige ville det ikke være nødvendigt at flyve flyene ind i bygninger for at påvirke aktierne alvorligt, men bare lade dem styrte ned .

Børsspekulation passer ganske enkelt ikke som motiv.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
  • Usand
  • Vildledende
  • Ulogisk

Kilder

  1. Løbeseddel, i11time.dk “Although uniformly ignored by the mainstream U.S. media, there is abundant and clear evidence that a number of transactions in financial markets indicated specific (criminal) foreknowledge of the September 11 attacks on the World Trade Center and the Pentagon. In the case of at least one of these trades — which has left a $2.5 million prize unclaimed — the firm used to place the “put options” on United Airlines stock was, until 1998, managed by the man who is now in the number three Executive Director position at the Central Intelligence Agency.” Suppressed Details of Criminal Insider Trading Lead Directly into the CIA’s Highest Ranks, Mike Ruppert
  2. Put option, Wikipedia Call option, Wikipedia
  3. Put Options, 911myths.com
  4. 911 Commission Report, side 499

Q & A