Select Page
Prelude 9/11 morning Flight 11 hijacked Flight 175 hijacked WTC 1 hit Flight 77 hijacked WTC 2 hit Flight 93 hijacked Pentagon hit WTC 2 collapses Flight 93 crashes WTC 1 collapses WTC 7 collapses Epilogue

Skift sprog

 


Using 911facts.dk


How do you get the most of out this site?


Truth Movement


Publications


Booking


We are available for booking a lecture or a workshop here.


Facebook


Analyses of conspiracy theories

Videnskab.dk

Videnskab.dk stiller skarpt på ét af de få emner, der fylder meget i kultur og samfund, men som tilsyneladende ligger uden for videnskabens rækkevidde: Konspirationsteorierne.

Hvad er kernen i teorierne, hvorfor er de opstået – og hvad siger videnskabsfolk egentlig til dem?

 • Konspirationsteorier modsiger sig selv
  Osama bin Laden var død, allerede inden amerikanere fik fat på ham! Og Osama bin Laden lever stadig! Ny forskning viser, at folk, der tror på konspirationsteorier, ser stort på selvmodsigelser.
 • 11. september – en konspirationsteori
  Hvad skete der egentlig i New York i 2001? Var amerikanske kræfter indblandet i angrebet? Tusindvis af skeptikere over hele verden er ikke i tvivl.
 • Likvidering af bin Laden kan blive ny konspirationsteori
  USAs likvidering af Osama bin Laden har alle elementer til en ny stor konspirationsteori. Hvorfor skød de ham i stedet for at stille ham for en dommer? Hvorfor blev liget dumpet i havet? Er påstanden om 99,9 procents DNA-match bevis for et drab, der ikke er bevist?
 • Dårlige konspirationsteorier glemmer at forklare
  Hvad gør egentlig en konspirationsteori dårlig? En dansk professor har kigget nærmere på, hvordan argumenterne bliver skruet sammen, når vi skal overbevises om ufoer, planlagte mord eller fusk med månelandinger.
 • Derfor opstår konspirationsteorier
  Hvor der er konflikter, vil der også være teorier om sammensværgelser, som dem om 11. september. Det konstaterer forsker i konspirationsteorier Maria Brockhoff.
 • Hvem tror på konspirationsteorier?
  Anders Breivik er en klon fra rummet. Arabiske og europæiske statsledere er gået samme for at islamisere Europa. Forbavsende mange mennesker tror på konspirationsteorier. Men hvem er de?
 • Bilderberg er ren indpakning
  Den mystiske og hemmelige forsamling Bilderberg er mistænkt for at styre verdens gang. Nu løfter dansk historiker sløret for, hvad der i virkeligheden er sket bag de lukkede døre.

Psychology Today

New York Times

Andre analyser

Foredrag

I september 2011 afholdt de britiske organisationer Center for Inquiry og British Humanist Association en konference om konspirationsteorier.

Del 1: Chris French og Robert Brotherton, “Conspiracy Minded: The Psychology of Belief in Conspiracy Theories”

Del 2: Karen Douglas, University of Kent: “A Social Psychological Perspective On Conspiracy Theories”

Del 3: Jamie Bartlett og Carl Miller, “Truth And The Net”

Del 4: Ian R Crane – “Conspiracy Theory versus Deep Geopolitics – A Matter of Perception”

Blogs