Prelude 9/11 morning Flight 11 hijacked Flight 175 hijacked WTC 1 hit Flight 77 hijacked WTC 2 hit Flight 93 hijacked Pentagon hit WTC 2 collapses Flight 93 crashes WTC 1 collapses WTC 7 collapses Epilogue

Using 911facts.dk


How do you get the most out of this site?


Truth Movement

About
Methods
Theories


Publications

Fact sheets


Booking


We are available for booking a lecture or a workshop here.


Facebook


Media coverage

Books

9/11 20 jaar complotdenken
Brecht Decoene

The Danish skeptics, Claus Larsen and Steen Svanholm, known for their highly informative site and database, 911facts.dk, available in both Danish and English, point to the inconsistency in this type of reasoning […concerning the World Trade Center 7, ed.]

Newspapers

Politiken

Ny dansk hjemmeside afslører sandheden om 11. september

Maria Brockhoff, som er cand.mag. i litteratur og idéhistorie fra Aarhus Universitet og ekspert i konspirationsteorier, vurderer umiddelbart ,at hjemmesiden kan fungere forebyggende.

Ligesom bagmændene peger hun dog på, at den sandsynligvis kun virker på dem, som har en interesse for konspirationerne, men ikke er overbeviste tilhængere.

Men for eksempel lærere på uddannelsesinstitutioner vil have godt af et sted hvor de kan finde argumenter til diskussioner med de overraskende mange elever, som sluger det, de finder på nettet, råt.

»Sådan en side vil have forskellig effekt på forskellige grupper. Dem, som får identitet og status ved teorien, vil jo ikke være modtagelige. Men ‘debunking’ kan levere nogle argumenter over for dem, som er mindre engagerede. Det vil være rigtig godt for undervisere i historie og lignende fag«, siger hun.

Berlingske

Konspirationsteorier lever 20 år efter 9/11: »Det latterlige kan også være farligt, hvis man ikke tager det alvorligt«

“Tilbagevisning af 911 konspirationsteorier kom ikke bare fra regeringens videnskabsfolk men også fra det populærvidenskabelige tidsskrift Popular Mechanics, og herhjemme kunne man læse Ole Retsbos bog Konspiration. Der opstår også en del engagerede grupper eller websites som grundigt tilbageviser konspirationsteoretikerenes påstande, såkaldte ’debunking’ sites (’bunk’ betyder nonsens). Efter konspirationsvideoen ’Loose Change’ kom debunking sitet ScrewLooseChange. Der er også WTCMyths og ’Journal of Debunking 911 Studies’. Herhjemme er Niels Harrit og hans tilhængere gang på gang udfordret af det sobre 911facts.dk af Steen Svanholm og Claus Larsen.”

EkstraBladet

I anledning af 15-året for terrorangrebet blev 911facts.dk interviewet af Ekstra Bladet, og deltog senere i en chat med læserne.

15 år siden i dag: Her er de vildeste konspirationsteorier

LIVE-chat: Var 9/11 et komplot?

Det er den EB-chat, der har fået mest opmærksomhed nogensinde.

Stop konspirationsløgne om 9.11

To mand har påtaget sig en umulig opgave: At aflive samtlige konspirationsteorier omkring 11. september

– Sandheden er ubærlig, men hold dog fast i fakta, siger de

Flertal ser mystik ved 11.september

Fyens Stiftstidende

Fodspor på Månen, 10. september, 2011

I den anledning – og for at markere 10-årsdagen i morgen – vil Bagsiden gerne reklamere for den danske hjemmeside 911facts.dk. Her punkterer eksperter de 70 mest udbredte påstande om 11. september. Et rigtig godt sted at starte, hvis man føler, at den officielle forklaring halter lidt.

Ingeniøren

Ny dansk hjemmeside vil afmystificere 11/9

911facts.dk er ikke en hjemmeside for fans af den tyske sportsvogn Porsche 911, men derimod en hjemmeside, der skal hjælpe danskere fra skolealderen og op med at finde sandt og falsk i de mange teorier om den skæbnesvangre dag i september 2001.

Claus Larsen er den ene af de to forfattere og boede selv i New York, da tårnene styrtede sammen. Han mener, det er vigtigt, at få afmystificeret de mange mere eller mindre skøre konspirationsteorier.

»Det er jo en enormt vigtig begivenhed. Den har defineret tiden siden. Så derfor er det enormt vigtigt, at vi finder den rigtige forklaring, ellers lærer vi jo ingenting,« forklarer han.

Internet

Zetland

“Nej, det var ikke et ‘inside job’. Derfor skal vi tage konspirationsteorier alvorligt”, Torben Sangild

“Hvad angår konspirationsteorierne, så bliver deres tekniske og efterretningsmæssige postulater gendrevet ét efter ét med saglige argumenter og fakta af Steen Svanholm og Claus Larsen på 911facts.dk.”