Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Medieomtale

Bøger

9/11 20 jaar complotdenken
Brecht Decoene

De danske skeptikere Claus Larsen og Steen Svanholm, kendt for deres meget informative site og database 911facts.dk, tilgængelig på både dansk og engelsk, peger på inkonsistensen i denne form for ræsonnement […omkring World Trade Center 7, red.]
(s.82)

Aviser

Politiken

Ny dansk hjemmeside afslører sandheden om 11. september

Maria Brockhoff, som er cand.mag. i litteratur og idéhistorie fra Aarhus Universitet og ekspert i konspirationsteorier, vurderer umiddelbart ,at hjemmesiden kan fungere forebyggende.

Ligesom bagmændene peger hun dog på, at den sandsynligvis kun virker på dem, som har en interesse for konspirationerne, men ikke er overbeviste tilhængere.

Men for eksempel lærere på uddannelsesinstitutioner vil have godt af et sted hvor de kan finde argumenter til diskussioner med de overraskende mange elever, som sluger det, de finder på nettet, råt.

»Sådan en side vil have forskellig effekt på forskellige grupper. Dem, som får identitet og status ved teorien, vil jo ikke være modtagelige. Men ‘debunking’ kan levere nogle argumenter over for dem, som er mindre engagerede. Det vil være rigtig godt for undervisere i historie og lignende fag«, siger hun.

Berlingske

Konspirationsteorier lever 20 år efter 9/11: »Det latterlige kan også være farligt, hvis man ikke tager det alvorligt«

“Tilbagevisning af 911 konspirationsteorier kom ikke bare fra regeringens videnskabsfolk men også fra det populærvidenskabelige tidsskrift Popular Mechanics, og herhjemme kunne man læse Ole Retsbos bog Konspiration. Der opstår også en del engagerede grupper eller websites som grundigt tilbageviser konspirationsteoretikerenes påstande, såkaldte ’debunking’ sites (’bunk’ betyder nonsens). Efter konspirationsvideoen ’Loose Change’ kom debunking sitet ScrewLooseChange. Der er også WTCMyths og ’Journal of Debunking 911 Studies’. Herhjemme er Niels Harrit og hans tilhængere gang på gang udfordret af det sobre 911facts.dk af Steen Svanholm og Claus Larsen.”

EkstraBladet

I anledning af 15-året for terrorangrebet blev 911facts.dk interviewet af Ekstra Bladet, og deltog senere i en chat med læserne.

15 år siden i dag: Her er de vildeste konspirationsteorier

LIVE-chat: Var 9/11 et komplot?

Det er den EB-chat, der har fået mest opmærksomhed nogensinde.

Stop konspirationsløgne om 9.11

To mand har påtaget sig en umulig opgave: At aflive samtlige konspirationsteorier omkring 11. september

– Sandheden er ubærlig, men hold dog fast i fakta, siger de

Flertal ser mystik ved 11.september

Fyens Stiftstidende

Fodspor på Månen, 10. september, 2011

I den anledning – og for at markere 10-årsdagen i morgen – vil Bagsiden gerne reklamere for den danske hjemmeside 911facts.dk. Her punkterer eksperter de 70 mest udbredte påstande om 11. september. Et rigtig godt sted at starte, hvis man føler, at den officielle forklaring halter lidt.

Ingeniøren

Ny dansk hjemmeside vil afmystificere 11/9

911facts.dk er ikke en hjemmeside for fans af den tyske sportsvogn Porsche 911, men derimod en hjemmeside, der skal hjælpe danskere fra skolealderen og op med at finde sandt og falsk i de mange teorier om den skæbnesvangre dag i september 2001.

Claus Larsen er den ene af de to forfattere og boede selv i New York, da tårnene styrtede sammen. Han mener, det er vigtigt, at få afmystificeret de mange mere eller mindre skøre konspirationsteorier.

»Det er jo en enormt vigtig begivenhed. Den har defineret tiden siden. Så derfor er det enormt vigtigt, at vi finder den rigtige forklaring, ellers lærer vi jo ingenting,« forklarer han.

Ørestad Avis

Foredrag om opera og konspirationsteorier

Konspirationsteorier er både udbredte, sejlivede og besnærende. Men er der noget om snakken? Hvad er myter og hvad er sandhed? Hvad er fakta og hvad er fiktion? Og hvem bliver konspirationsteoretikere og hvorfor?

Vi husker alle, da fire passagerfly den 11. september 2001 blev kapret og brugt som våben mod civile amerikanere. Efterfølgende har internettet bugnet af konspirationsteorier om, at det ikke var al-Qaeda og Osama bin Laden, der stod bag, men i stedet højtstående personer i den amerikanske regering.

Også den aktuelle corona-pandemi har affødt et virvar af konspirationsteorier, der både har fået mange til at trække på smilebåndet, men også har udfordret demokrati og retsvæsen.

Skeptikerne Claus Larsen og Steen Svanholm etablerede i 2011 websitet 911facts.dk, der behandler konspirationsteorier om terrorangrebet den 11. september. Deres arbejde har senere videreudviklet sig til reel forskning i konspirationsteorier og -teoretikere.

Denne aften forsøger vi at komme lidt tættere på sandheden, når Claus og Steen præsenterer os for en række konspirationsteorier og den tænkning der ligger bag.

Internet

Zetland

“Nej, det var ikke et ‘inside job’. Derfor skal vi tage konspirationsteorier alvorligt”, Torben Sangild

“Hvad angår konspirationsteorierne, så bliver deres tekniske og efterretningsmæssige postulater gendrevet ét efter ét med saglige argumenter og fakta af Steen Svanholm og Claus Larsen på 911facts.dk.”

HK Kommunal Hovedstaden

“En åben dialog er nødvendig, Berit Andersen

“Coronapandemien har givet konspirationsteoretikerne luft under vingerne. Og det er vi alle nødt til at forholde os til dem, lød det på et medlemsmøde for nylig.”