Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Rumsfeld indrømmede, at Pentagon manglede 2,3 trillioner dollar

Påstand

Den amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld indrømmede dagen før angrebet, at Pentagon manglede 2,3 trillioner dollar.0

Baggrund

Påstanden tager udgangspunkt i et citat af Donald Rumsfeld fra den 10. september 2001.
“According to some estimates we cannot track $2.3 trillion in transactions.”
Påstanden handler om, at terrorangrebet mod Pentagon skulle være en såkaldt false flag-operation. Rumsfeld havde kendskab til, at terrorangrebet ville finde sted næste dag og vidste, at oplysningen om de manglende trillioner dollars ville drukne i nyhedsstrømmen. Kollisionsstedet var planlagt på forhånd, idet det var der, hvor man gemte dokumenterne, der ville afsløre svindelen. Kollisionen og de efterfølgende skader og brande skulle så tilintetgøre bevismaterialet. Påstanden bruges også til at forklare, hvor pengene til den senere krigsførelse i Irak og Afghanistan kom fra.

Fakta

Det skal nævnes at der i artiklen bruges den amerikanske udtryk “trillion”, der betyder 1012. I Europa bruges “trillion” om 1018. Citatet er taget ud af sin sammenhæng. Rumsfeld taler ikke om at der er forsvundet 2,3 trillioner dollar af Pentagons budget. Læser man hele talen, der ligger frit tilgængelig på Internettet, opdager man hurtigt, at Rumsfeld beskriver problemerne med et uigennemsigtigt bureaukratisk system, der blandt andet besværliggør bogføring og hindrer det økonomiske overblik. Rumsfeld brokker sig kort og godt over papirnusseriet:
The topic today is an adversary that poses a threat, a serious threat, to the security of the United States of America. This adversary is one of the world’s last bastions of central planning. It governs by dictating five-year plans. From a single capital, it attempts to impose its demands across time zones, continents, oceans and beyond. With brutal consistency, it stifles free thought and crushes new ideas. It disrupts the defense of the United States and places the lives of men and women in uniform at risk. Perhaps this adversary sounds like the former Soviet Union, but that enemy is gone: our foes are more subtle and implacable today. You may think I’m describing one of the last decrepit dictators of the world. But their day, too, is almost past, and they cannot match the strength and size of this adversary. The adversary’s closer to home. It’s the Pentagon bureaucracy. Not the people, but the processes. Not the civilians, but the systems. Not the men and women in uniform, but the uniformity of thought and action that we too often impose on them.1

Logik

Det er ulogisk at indrømme et svindelnummer, selv hvis nyheden blev offentliggjort dagen før angrebet, så den ville forsvinde i strømmen af nyheder om terrorangrebet. Pengene ville under alle omstændigheder stadig mangle, og på et eller andet tidspunkt ville offentligheden opdage det. Beløb i den størrelsesorden lader sig ikke sådan lige feje ind under gulvtæppet. Hvis hensigten har været at ødelægge dokumenter, der kunne bruges som beviser for svindelnummeret, er terrorangrebet det stik modsatte af en false flag operation. En sådan operation går ud på at få det til at se ud, som om fjenden – i dette tilfælde den politiske modstander Bill Clinton – er den skyldige. Eftersom problemet allerede var kendt to år tidligere, da Clinton var præsident, ville det være selvmodsigende at stable et terrorangreb på benene, der havde til hensigt at ødelægge de beviser, der ville få alvorlige konsekvenser for Clinton.
In fiscal 1999, a defense audit found that about $2.3 trillion of balances, transactions and adjustments were inadequately documented. These “unsupported” transactions do not mean the department ultimately cannot account for them, she advised, but that tracking down needed documents would take a long time. Auditors, she said, might have to go to different computer systems, to different locations or access different databases to get information.2
Slutteligt er det meget uforsigtigt at prøve at destruere beviser, der peger på en selv ved at stable en enormt kompliceret plan på benene:
 • Organiser en falsk flykapring
 • Skift flyet ud med et missil
 • Skaf fly med passagerer og besætning af vejen
 • Sørg for, at missilet rammer præcis det rigtige sted
 • Sørg for, at brandene er så kraftige, at alle beviser bliver ødelagt
 • Sørg for, at dække over hele operationen ved at skyde skylden på andre
Den simple plan er som regel den bedste:
 • Arkiver beviserne
 • Send beviserne til destruktion på et senere tidspunkt “ved en beklagelig fejl”.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
 • Usand
 • Udokumenteret
 • Ulogisk
 • Selvmodsigende

Kilder

 1. Rumsfeld Buries Admission of Missing 2+ Trillion Dollars in 9/10/01 Press Conference, 911Research.wtc7.net
  “…den side af Pentagon hvor nogle stakler sad og forsøgte at finde de 1,3 trillioner dollars som Rumsfeld d. 10 havde meddelt var ….væk” Brian Fløe, stifter af i11time.dk
  Jamen, det *kan* da ikke være AA11 der ramte Pentagon d 11/9-01.., TV2 blog
  “Rumsfeld havde indrømmet, at Pentagon kunne ikke finde 2,3 trillion dollers, dagen før 911, og netop det stede, hvor eksplosion sket, var der dokumenter.” Akira Oishi, i11time.dk
  Løbeseddel —- dit forslag, i11time.dk
 2. DOD Acquisition and Logistics Excellence Week Kickoff—Bureaucracy to Battlefield, Donald Rumsfeld, Pentagon, d. 10. september 2001.
 3. Reforming Financial Management System Can Save Big, Jim Garamone, American Forces Press Service

Q & A