Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


KONSPIRATIONSTEORETIKERE – TYPER, TRIN, TERROR

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirationsteoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirationsteoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirationsteoretikere ikke virker.

Antagelsen, om at der kun findes én type konspirationsteoretiker, og at denne er modtagelig for fornuft, dialog og evidens og i det hele taget indstillet på at deltage i et åbent, demokratisk samfund på lige fod med os andre, er slet og ret forkert.

Der er intet, der tyder på, at man i større stil kan nå konspirationsteoretikere.

Forfatterne argumenterer for, at dette skyldes, at der i stedet for én type findes tre typer: Novicen, Prædikanten og Krigeren. Hver type har forskellig adfærd og responderer forskelligt på forsøg på at nå dem med gængse metoder.

Forfatterne præsenterer en struktureret tilgang til denne gruppe borgere blandt andet i form af to simple femtrinsmodeller til henholdsvis analyse og håndtering af konspirationsteoretikeres metoder.

Modellerne kan anvendes af alle uanset baggrund og fungerer også uden for den konspirationsteoretiske verden.

Anvendelse af modellerne vil ikke overbevise konspirationsteoretikerne, for det er næsten umuligt, men det vil bremse konspirationsteoriernes udbredelse og bidrage til at højne kvaliteten af den demokratiske debat – og måske forhindre terror.

Steen Svanholm er folkeskolelærer, musiker, forfatter, foredragsholder og debattør med særlig fokus på logik, videnskab og kritisk tænkning.

Claus Larsen er it-konsulent, forfatter, foredragsholder og kritiker af det overnaturlige, det paranormale, mysticisme, pseudovidenskab, pseudohistorie, mirakler, kulter og andre former for myter og overtro.

Forfatterne har siden 2012 forsket i konspirationsteorier og -teoretikere, primært med udgangspunkt i terrorangrebet den 11. september 2001. På baggrund af den eksisterende forskning og forfatternes eget feltarbejde har de udviklet nye analyser og forklaringsmodeller af konspirationsteoretikere og de teorier, disse tror på.

Pris: 149 DKK
Sideantal: 64

Bestilles hos SAXO.

The book is being translated into English. Stay tuned for updates!

 

Infografik

Del gerne på sociale medier.