Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Pulveriseret beton og fragmenteret stål

Påstand

Øjeblikkelig pulverisering af beton og fragmentering af stål i transporterbare længder inden kontakt med jorden.0

Baggrund

Påstanden, som blandt andet hidrører fra en løbeseddel uddelt af den danske konspirationsbevægelse i11time.dk, antyder, at World Trade Center 1 og 2 var minerede med tonsvis af nanotermit og sprængstof på alle eller langt de fleste etager.

Fakta

Konstruktion

World Trade Center 1 og 2 var bygget af et stålskelet bestående af kraftige søjler i midten og i façaden. Mellem disse søjler var etagerne hængt op på et sekundært stålskelet. Der var altså ingen beton i den bærende konstruktion, udelukkende stål.1

Der blev anvendt letvægtsbeton til at støbe etagedækkene, og kontorvæggene i bygningerne bestod primært af gipsplader og afstivning.2

Stål
Selve stålkonstruktionen blev ikke “fragmenteret”, men simpelthen vredet i stykker af de enorme kræfter, der var på spil. Stålkonstruktionen gik hovedsageligt fra hinanden der hvor elementerne i sin tid var blevet sammenføjet. Kollapset resulterede i enorme mængder af forvredne stålkonstruktioner i varierende størrelse.3

En stor del af ruinerne var i så store stykker, at de over flere omgange skulle skæres i stykker, før det var muligt at flytte dem.

Beton
Det meste af letvægtsbetonen og gipsen blev ikke overraskende knust i kollapset og udviklede store mængder af støv. Det var dog langt fra al beton, der blev pulveriseret inden kontakt med jorden.

Skader

De voldsomme skader på andre bygninger i området vidner om, at det var meget store stykker, der faldt fra World Trade Center 1 og 2. World Trade Center 7 og Bankers Trust blev begge ramt af meget store stykker af henholdsvis World Trade Center 1 og 2. Også World Trade Center 5 og 6 fik voldsomme skader.

Vurdering af skadernes omfang:

Kontrolleret sprængning
En pulverisering er ikke bevis på kontrolleret sprængning. Tværtimod efterlader kontrollerede sprængninger murbrokker i alle mulige størrelser.

Der er heller ikke tale om øjeblikkelig pulverisering ved kontrollerede sprængninger. Tværtimod sprænger man kun den pågældende bygnings bærende elementer over på udvalgte steder i forhold til, hvor og hvordan man ønsker bygningen skal lande, hvorpå man lader tyngdekraften gøre resten.4

Logik

Det er ulogisk, at en konspiration skulle have nogen som helst gavn af, at murbrokker og ruiner består af betonpulver og stål i velordnede længder, for det ville betyde, at man på den ene side ønskede at gøre stor skade, men på den anden side også ønskede at få området bragt hurtigt på plads igen. Man vil altså skabe både kaos og orden på samme tid.

Det er selvmodsigende, at man på den ene side skulle være så hensynsløs, at man ville angribe sine egne og smadre sine egne bygninger, men på den anden side ville gøre det på en hensynsfuld måde overfor oprydderne. Enten er man grænseløst ond og ligeglad, eller også er man det ikke.

Påstanden er manipulerende, idet valget af ordene “øjeblikkelig”, “pulverisering” og “fragmentering” kun kan lede tankerne hen på en total ødelæggelse af meget solide materialer på ekstrem kort tid. Eftersom dette kun kan ske ved brug af sprængstoffer, lægger påstanden kun op til et muligt svar, nemlig (kontrolleret) sprængning.

Konklusion

Intet forgik “øjeblikkeligt”, men i takt med kollapset. Stålet blev ikke “fragmenteret”, og betonen blev ikke “øjeblikkelig pulveriseret”. Kollapset skete progressivt i takt med, at de øverste etager af bygningen knuste de lavereliggende etager.

Påstanden er med andre ord:

 • Usand
 • Uden vidner
 • Udokumenteret
 • Ulogisk
 • Selvmodsigende
 • Manipulerende

Kilder

 1. Løbeseddel, i11time.dk
 2. NIST Undersøgelse af WTC 1 og 2, Kapitel 2.3
 3. NIST Undersøgelse af WTC 1 og 2, Kapitel 2.3.2
 4. FEMA 403: World Trade Center Building Performance Study, Appendix B. Structural and Steel Connections
  NIST Undersøgelse af WTC 1 og 2, , 9.3.1 Probable Collapse Sequence of WTC 1
  NIST Undersøgelse af WTC 1 og 2, , 9.3.2 Probable Collapse Sequence of WTC 2
 5. Kontrollerede sprængninger

Q & A