Select Page
Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Vulkanlignende støvskyer

Påstand

Dannelse af enorme varme vulkanlignende støvskyer.0

Baggrund

Det er uklart, hvad påstanden dækker over, eftersom støvskyer kan ligne hvad som helst, hvis man har fantasi nok.

Fotos fra World Trade Center, under angrebet
Påstanden kan hentyde til, at støvskyerne fra det kollapsende World Trade Center skulle være et tegn på, at bygningerne var mineret med sprængstof. Påstanden kan også hentyde til, at støvskyerne skulle være så varme, at de var pyroklastiske skyer.

Fakta

Der er enorme energier på spil, når bygninger styrter sammen, ikke mindst når bygningerne er over 400 meter høje. Når byggematerialerne til etagerne og væggene samtidig primært er af gips og letvægtsbeton, vil der udvikles ganske meget støv, når den ovenliggende enorme vægt smadrer og pulveriserer dem. Derudover skal man være opmærksom på, at hovedparten af World Trade Center 1 og 2s rumfang hovedsageligt bestod af luft. I takt med, at bygningerne kollapsede, blev denne luft med voldsom kraft presset ud af bygningen, hvilket skabte de enorme støvskyer. Pyroklastiske skyer1 optræder kun et sted: Under vulkanudbrud. Det er en glødelavine af ekstremt varme gasser og sten, der kan nå temperaturer på op til 1000 grader celsius og bevæge sig op til 700 km/t. Et eksempel på effekten af vulkanske skyer er byen Saint-Pierre på den caribiske ø Martinique, der i 1902 blev totalt udslettet på få minutter, da den nærliggende vulkan Mount Pelée eksploderede og sendte en gigantisk pyroklastisk sky af superhede gasser og støv mod byen med en hastighed på over 1000 km/t. Alle 28000 indbyggere omkom øjeblikkelig undtagen to. 2 Der er ingen rapporter om forkullede lig i gaderne omkring Ground Zero, hvilket der ville have været, hvis “vulkanlignende støvskyer” havde opslugt området.

Pyroklastiske skyer, Mayon vulkanen, Filippinerne, 1984.

Logik

Det er ulogisk at påstå, at “enorme varme vulkanlignende støvskyer” skulle pege på sprængninger:
 1. Det ville være mærkeligt, hvis der ikke var enorme støvskyer, når så enorme bygninger styrter sammen.
 2. Der var stadig mange mennesker omkring World Trade Center 1 og 2 da de kollapsede. Men ingen omkom på grund af den enorme varme, der skulle have været til stede.
 3. Kontrollerede nedrivninger ser forskellige ud, alt efter hvad man river ned.3 De ligner netop ikke kollapset af World Trade Center 1 og 2, alene af den årsag at der ikke er eksempler på, at man har revet så høje bygninger ned. Sammenligningsgrundlaget er altså udokumenteret og ren spekulation.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
 • Usand
 • Udokumenteret
 • Ulogisk
 • Selvmodsigende

Kilder

 1. Løbeseddel, i11time.dk
 2. Pyroclastic flow, Wikipedia

 3. Mount Pelée, Wikipedia
 4. Kontrollerede sprængninger

  Q & A