Select Page
Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Tv-udsendelser på internet fortæller en anden historie

Påstand

Der findes masser af gemte oprindelige tv-nyhedsudsendelser på internettet fra 11. september 2001, der alle fortæller en hel anden historie, end den, vi præsenteres for i dag af mainstream-medier. 0

Baggrund

Det insinueres, at medierne også deltager aktivt i konspirationen og dækker over sandheden om terrorangrebet den 11. september 2001.

Fakta

I sådan en katastrofal situation er det uundgåeligt, at informationer ikke når at blive verificeret fuldstændig med det samme. Der er intet suspekt i at rette de forkerte oplysninger på et senere tidspunkt. Tilsvarende er katastrofer som terrorangrebet naturligt nok meget voldsomme: De mennesker, der var tættest på begivenhederne på Manhattan, ved Pentagon og i Shanksville, var i forskellig grader af chok og kunne næppe objektivt vurdere, hvad der virkelig skete. Der var næppe en eneste, der var helt uberørt af begivenhedernes gang den dag, uanset hvor man var henne i verden. Hvad var alternativet? Skulle man for eksempel ikke have oplyst om, at et fjerde fly formodentlig var kapret og var på vej på til enten Capitol Hill eller Det Hvide Hus? Eller have undladt at træffe forholdsregler mod eventuelle nye angreb blandt andet ved at lukke broerne over Manhattan og lukke luftrummet over Nordamerika, fordi man ikke havde fuldstændigt overblik, hvilket er umuligt i en krisesituation? Det ville have været uansvarligt og helt uacceptabelt.

Logik

Man kunne tilsvarende stille samme spørgsmål til Sandhedsbevægelsen: Hvorfor skal vi tro nogen af de mange forskellige konspirationsteorier, der ofte er fremsat adskillige år efter terrorangrebet baseret på spekulative kalkulationer af meget komplicerede emner fremsat af amatørdetektiver, hvis primære – og ofte eneste – arbejdsredskab er internettet, og som har en klar politisk, konspirationsteorisk dagsorden? Modsat konspirationsteoretikere er journalister netop uddannet til og har erfaring i nyhedsformidling. Deres job er tofoldigt: De skal rapportere om, hvad der sker i øjeblikket ud fra, hvad de selv og vidner oplever, men efter støvet har lagt sig, og langt flere informationer er kommet ind, er deres lige så vigtige opgave at samle sammen og vurdere, hvad der så skete. I tiden efter terrorangrebet blev årsager og faktiske begivenheder kortlagt grundigt, og de forkerte oplysninger blev sorteret fra. Derfor har vi en langt bedre underbygget historie, end den vi fik i de kaotiske timer under terrorangrebet.

Forkerte nyheder

Det sker hele tiden, at forkerte informationer bliver bragt i nyhederne. Dewey defeats Truman Et af de mest berømte eksempler på en forkert nyhed indtraf, da Thomas E. Dewey blev udråbt som vinder af det amerikanske præsidentvalg i 1948, selvom det viste sig, at hans modstander Harry S Truman faktisk havde vundet 1.

Harry S Truman med den famøse avisforside
Titanic Et andet eksempel stammer fra det berømte skibsforlis Titanic, der foranledigede denne forside fra en avis i New York2:
Af de 2.223 passagerer mistede 1.513 livet.3 Anders Behring Breivik Dagen efter den norske terrorist Anders Behring Breivik den 22. juli 2011 detonerede en bombe i Oslos regeringskvarter og derefter myrdede løs på den nærliggende ø Utøya, fastslog det norske politi, at der var mindst 80 dræbte på øen 4. Tallet blev den 25. juli nedjusteret til 68 5, 6.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
  • Ulogisk
  • Selvmodsigende
  • Blind for at begivenheder ikke altid bliver refereret korrekt i det øjeblik de sker

Kilder

  1. Løbeseddel, i11time.dk
  2. Dewey Defeats Truman, Wikipedia
  3. Evening Sun, New York, 15. april 1917
  4. Titanic, Survivors, victims and statistics, Wikipedia
  5. Norsk politi: Mindst 80 er dræbt i skudmassakre på ø, Politiken, 23. juli 2011
  6. Reduceret dødstal: 68 mistede livet på Utøya, Politiken, 25. juli 2011
  7. Ikke overraskende at dødstallet er mindre, JyllandsPosten, 25. juli 2011

Q & A