Select Page
Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Dansende israelere vidste, at terrorangrebet ville ske

Påstand

Dansende og jublende israelere, klædt ud som palæstinensere, tæt på World Trade Center vidste, at terrorangrebet ville ske.0

Baggrund

Fem mænd af mellemøstligt udseende blev set juble på toppen af en varevogn, mens de filmede hændelsen. De blev anholdt, men senere frigivet. På israelsk TV udtalte de, at de kun var der for at filme begivenheden. Påstanden bruges til at argumentere for, at den israelske sikkerhedstjeneste Mossad vidste, at terrorangrebet ville finde sted.

Fakta

Der var tale om fem mænd, der fotograferede begivenheden, ligesom mange andre gjorde den dag. Politiet anholdt dem efterfølgende på baggrund af en anmeldelse fra en kvinde, der havde observeret dem og tolkede deres adfærd som mistænkelig. Politiet konkludere senere, at der ikke var belæg for at hævde, at de fem mænd jublede, at de på nogen måde vidste, at terrorangrebet ville ske, eller at de var klar til at filme, da det skete. De blev derfor løsladt igen.1 Intet tyder i øvrigt på, at Mossad vidste, at terrorangrebet ville ske. Mange efterretningstjenester havde fået skiftende meldinger om forestående terrorangreb, men intet pegede på, at der ville ske noget i retning af det, der skete den 11. september.

Logik

Det ville være temmelig uforsigtigt og inkompetent af de påståede konspiratorer at røbe sig selv. Af samme årsag er påstanden selvmodsigende, idet de påståede konspiratorer på den ene side skulle være snedige nok til at planlægge, gennemføre og hemmeligholde verdenshistoriens mest spektakulære terroraktion, og på anden side være klodsede nok til at påkalde sig unødig opmærksomhed ved at stå og danse, juble og filme i fuld offentlighed. Det smager ubehageligt af racisme at identificere mennesker af en bestemt herkomst ud fra deres fysiske fremtoning. Det antages at palæstinensere er kendetegnet ved deres klædedragt, hvilket svarer til at man hævder at jøder er kendetegnet ved langt skæg, sort tøj, bredskygget hat og kroget næse. Det er ulogisk og paranoidt at antage, at fordi folk er israelere, eller blot har et mellemøstligt udseende, er de automatisk også Mossad-sikkerhedsfolk. Det ville svare til at konkludere, at blot fordi man er dansker, så arbejder man automatisk for PET. Den form for påstand benytter kollektiv skyld som vildledning på samme grundlæggende facon, som nazisterne gjorde med jøderne.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
  • Usand
  • Ulogisk
  • Selvmodsigende
  • Manipulerende

Kilder

  1. Løbeseddel, i11time.dk 9-11 Mossad Agents Admit Mission, Eric Hufschmid The Five Dancing Israelis Arrested On 9-11, WhatReallyHappened.com The Dancing Israelis on 9/11 , Killtown Blog
  2. The White Van – Were Israelis Detained on Sept. 11 Spies?, ABC News, 21. juni 2002 Midnight Express, In Hebrew, from Yediot America, 2. november 2001

Q & A