Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Strømafbrydelse skjulte minering med sprængstof

Påstand

Der var adskillige strømnedbrud, og et virvar af fagfolk i bygningerne med kabler etc., i ugerne op til 11/90

Baggrund

Påstanden kommer fra en løbeseddel uddelt af den konspirationsteoretiske bevægelse i11time, og den peger på, at en konspiration skulle have have fingeret en omfattende strømafbrydelse for at kunne få anledning til at sende en masse folk ind i bygningen og minere den med sprængstof uden at det blev opdaget.

Fakta

Påstanden stammer oprindelig fra en enkelt person, Scott Forbes1, som påstod, at der var strømafbrydelse i op til 36 timer i weekenden før terrorangrebet i den øverste halvdel af World Trade Center 2 (video).

Twin Towers var et af de mest fotograferede motiver i New York City og var sammen med Frihedsgudinden symbol på millionbyen. Der ville være taget tusinder af billeder og videooptagelser af Twin Towers ved nattetide, hvis man kunne se hele World Trade Center 1 oplyst, men kun den nederste del af World Trade Center 2. Ingen vidner har bemærket noget, og ingen har fotograferet det opsigtsvækkende syn af et halvt mørklagt World Trade Center 2 de pågældende dage. Et sådan foto ville se ud som det manipulerede billede nederst.Der vil altid forekomme en eller anden form for renovering i store bygninger. Da Twin Towers primært var til kontorbygninger for meget store virksomheder, ville disse lide tab ved ikke at kunne arbejde som normalt. Selv om det skulle have været over en weekend, ville der stadig være en masse mennesker på arbejde. Derfor bliver selv små lokale strømafbrydelser varslet i god tid, så alle ved, hvad der foregår.

Hvis strømafbrydelsen til gengæld var uventet, ville der helt sikkert have været det rene kaos mandag morgen den 10. september 2001: Computersystemer, servere, køleskabe, automater og andet elektronisk udstyr kan ikke bare slukkes, uden at det får konsekvenser. Ingen rapporterede om nogen uregelmæssigheder af nogen art, hverken de ansatte eller medierne, hverken før eller efter terrorangrebet.

Logik

Det er muligt, at der kunne have været en strømafbrydelse på 97. etage, som Scott Forbes befandt sig på, men at hele øverste halvdel af World Trade Center 2 skulle være mørklagt, uden at nogen af de millioner af vidner i New York, herunder tusindvis i selve bygningerne, skulle have bemærket noget, er helt usandsynligt.

To dages strømafbrydelse i World Trade Center 2 ville ikke være ikke tid nok til at placere tonsvis af sprængstof. En strømafbrydelse hindrer nemlig ikke, at øjenvidner ville se de mange lastbiler og arbejdsmænd, der skulle til at placere så enorme mængder sprængstof, som det ville kræve at sprænge blot det ene tårn i luften. Disse øjenvidner findes ganske enkelt ikke.

Det er selvmodsigende, at der ikke er påstand om en tilsvarende strømafbrydelse i World Trade Center 1, der jo som bekendt også styrtede i grus. Hvis strømafbrydelse spillede en rolle i angrebet på det ene tårn, burde det også spille en rolle i angrebet på det andet.

Det er usandsynligt, at World Trade Center 1 og 2 ikke ville være blevet fotograferet med det påståede strømnedbrud, så dette forhold alene må anses som endegyldigt bevis på, at Scott Forbes påstand er forkert.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:

  • Usandsynlig
  • Uden vidner
  • Udokumenteret
  • Ulogisk
  • Selvmodsigende

Kilder

  1. Løbeseddel, i11time.dk
  2. Email fra Scott Forbes

    “On the weekend of 9/8,9/9 there was a ‘power down’ condition in World Trade Center tower 2, the south tower. This power down condition meant there was no electrical supply for approx 36hrs from floor 50 up. I am aware of this situation since I work in IT and had to work with many others that weekend to ensure that all systems were cleanly shutdown beforehand … and then brough back up afterwards. The reason given by the World Trade Center for the power down was that cabling in the tower was being upgraded … Of course without power there were no security cameras, no security locks on doors and many, many ‘engineers’ coming in and out of the tower. I was at home on the morning of 9/11 on the shore of Jersey City, right opposite the Towers, and watching events unfold I was convinced immediately that something was happening related to the weekend work …”