Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Passagererne kunne ikke telefonere

Påstand

Eftersom beviserne på at opkald fra mobiltelefoner (ikke flytelefoner) var grundlæggende umulige som beskrevet af Bush, Det Hvide Hus og de større medier den pågældende dag, har vi ikke andet valg end at seriøst overveje de operationelle muligheder, som beskrevet her.0

Baggrund

Påstanden stammer hovedsageligt fra en canadisk forfatter, A. K. Dewdney, der hævder, at mobiltelefoner i 2001 ikke virkede over en vis højde, og at der var så mange tekniske problemer med at bruge dem i lavere højder, at det må anses for umuligt, at passagererne på de kaprede fly kunne foretage opkald til deres pårørende og andre. Dewdney citerer blandt andet en talskvinde fra teleselskabet AT&T, Alexa Graf:
According to AT&T spokesperson Alexa Graf, cellphones are not designed for calls from the high altitudes at which most airliners normally operate. It was, in her opinion, a “fluke” that so many calls reached their destinations.0

Fakta

Dewdney fusker med citatet, der lyder i sin helhed:
Alexa Graf, AT&T spokesperson, said systems are not designed for calls from high altitudes, suggesting it was almost a fluke that the calls reached their destinations. “On land, we have antenna sectors that point in three directions — say north, southwest, and southeast,” she explained. “Those signals are radiating across the land, and those signals do go up, too, due to leakage.” From high altitudes, the call quality is not very good, and most callers will experience drops. Although calls are not reliable, callers can pick up and hold calls for a little while below a certain altitude, she added. 1
Der var intet i vejen for, at passagerne kunne have foretaget opkald fra mobiltelefoner 1, 2:
  • Opkaldene blev foretaget i tilstrækkelig lav højde.
  • Opkaldene var generelt korte, under et minut.
  • De kaprede fly fløj over områder med udmærket dækning.

Logik

Det ville have krævet enorme forberedelser at få stablet svindelnummeret på benene. Ikke nok med at man skulle etablere falske opkald, der lød, som om de kom fra flyene, man skulle også koordinere opkaldene med resten af operationen og finde skuespillere, der kunne imitere udvalgte passagerer, man på forhånd havde indsamlet personlige oplysninger om, så deres familier ikke fattede mistanke, når de falske opkald blev foretaget. Det ville have været langt nemmere at have undladt at stille hele den operation på benene, og blot have konstateret at forholdene ikke var gode nok til, at passagererne kunne bruge deres mobiltelefoner, eller at flykaprerne blot havde indsamlet passagerernes mobiltelefoner.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
  • Usand
  • Uden vidner
  • Udokumenteret
  • Ulogisk

Kilder

  1. “Under the weight of evidence that the cellphone (not airfone) calls were essentially impossible as described by the Bush White House and the major media on the day in question, we have no alternative but to give serious consideration to the operational possibilities, as outlined here.”
The Cellphone and Airfone Calls from Flight UA93, A. K. Dewdney, Physics911.com