Select Page
Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Larry Silverstein begik forsikringssvindel

Påstand

Larry Silverstein leasede og forsikrede mod terrorangreb fra fly i ugerne op til 11/9.0

Baggrund

Påstanden hænger sammen med en anden påstand, nemlig at forretningsmanden Larry Silverstein beordrede, at World Trade Center 7 skulle sprænges netop for at opnå økonomisk vinding ved at begå forsikringssvindel.0

Forsikringserstatningen hævdes at være 5,4 milliarder dollar.0

Fakta

Ejerskab

Larry Silverstein ejede World Trade Center 7 og overtog lejemålet af World Trade Center 1, 2, 4 og 5 i slutningen af maj, 2001, hvor han underskrev en lejeaftale, der løb over 99 år, for 3,25 milliarder dollar.1 Silverstein fik senere udbetalt 4,5 milliarder dollar i erstatning, ikke 5,4 milliarder som der hævdes.2

Forsikring og udbetaling

I 1993 forsøgte islamiske terrorister fra al-Qaeda, heriblandt Khalid Sheik Mohammed, at vælte World Trade Center 1 over i World Trade Center 2 ved at placere en lastbil med en stor bombe i parkeringskælderen med det formål at ødelægge begge bygninger. Bomben kostede syv mennesker livet, sårede tusinder, og forårsagede store ødelæggelser, men formåede ikke at få bygningen til at vælte.3 Med mindre forsikringsselskaberne specifikt havde inkluderet undtagelse for terrorisme, ville de være tvunget til at udbetale, i fald et angreb fandt sted. Dette var tilfældet efter terrorangrebet i 1993, hvor forsikringsselskaberne udbetalte over en halv milliard dollar i erstatning4. Silverstein forsikrede derfor ikke specifikt mod flyangreb.

Risiko og tab

Det er altid risikabelt at forsøge sig med forsikringssvindel, idet man løber en meget stor risiko for at blive afsløret, og fordi udfaldet af de uundgåelige retssager er usikkert. Det kan endda betyde, at man selv står tilbage med en kæmpe regning. Efterfølgende måtte Silverstein netop gå rettens vej, hvor han endda blev underkendt undervejs af juryen, før han endelig ved appel fik tilkendt en erstatning på omkring 4,5 milliarder dollar.2 På trods af dette er Silverstein bestemt ikke blevet rig på det. Faktisk er han kommet i økonomisk uføre og står og mangler penge til genopbygningen af World Trade Center.5

Logik

Larry Silverstein

Lejemålet af World Trade Center 1, 2, 4 og 5 blev vundet ved en udbudsrunde, som Silverstein oven i købet tabte først, men vandt, da den anden udbyder trak sit tilbud tilbage. Det vil sige, at hvis Silverstein er medskyldig i planen om at minere bygningerne, havde han kun 49 dage til i hemmelighed at organisere og udføre opgaven med at placere måske 100 tons sprængstoffer de strategisk rigtige steder. Dette er helt usandsynligt.1 Tilmed var Silverstein forpligtet til at genopbygge World Trade Center 1, 2, 4 og 5, hvis bygningerne skulle blive ødelagt. Dette umuliggør forsikringssvindel, da summen i givet fald skulle bruges til genopbygning.1 Reelt har Silverstein tabt penge på terrorangrebet: Ikke nok med at han har mistet lejeindtægt siden terrorangrebet, han har også måttet bruge tid, kræfter og penge på retssager, der ikke garanterede ham et positivt resultat, og derefter har han haft hele bøvlet og udgifterne ved at genopbygge komplekset. Terrorangrebet den 11. september 2001 har været en rigtig dårlig forretning for Larry Silverstein.

Forsikringsselskaberne

Hvis Silverstein har begået forsikringssvindel, har forsikringsselskaberne ikke reageret. Der er ikke forberedt eller anlagt nogen retssag for forsikringssvindel mod Silverstein endsige blot luftet mistanke fra forsikringsselskabernes side. Hvis forsikringsselskaberne skulle være med i komplottet, ville de blot begå svindel mod sig selv. Dette ville være selvmorderisk set i lyset af, at terrorangrebet den 11. september 2001 blev fulgt af efterfølgende forsikringskrav på over 50 milliarder dollar.6

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
 • Usand
 • Udokumenteret
 • Ulogisk
 • Selvmodsigende

Kilder

 1. Løbeseddel, i11time.dk
 2. World Trade Center, Wikipedia
 3. Insurance dispute, Wikipedia
 4. 1993 World Trade Center bombing, Wikipedia
 5. WTC Attack to Cost Insurers Billions, Reuters/Fox News
 6. World Trade Center developer Larry Silverstein wants own bailout, Daily News
 7. Study Finds More Dire Financial Impact of 9/11, New York Times