Select Page
Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Toppen af World Trade Center 1 blev ødelagt før kollaps

Påstand

Toppen af WTC 1 blev ødelagt, inden bygningen kollapsede.0

Baggrund

Påstanden skulle underbygge den overordnede påstand om, at Twin Towers ikke kollapsede som beskrevet i de officielle rapporter som følgevirkning af de skader, flyene afstedkom, og de efterfølgende voldsomme brande, der ikke kunne bekæmpes. I stedet skulle Twin Towers være destrueret ved brug af enorme mængder sprængstof og tophemmeligt militært udviklet nanotermit.1 Påstanden refererer til en video, der hedder “AE911Truth Experts Speak Out” og er produceret af en af de toneangivende organisationer i Sandhedsbevægelsen, Architects and Engineers for 9/11 Truth. Organisationen søger at fremtvinge en såkaldt uvildig undersøgelse af terrorangrebet den 11. september 2001.2

Fakta

Ser man nærmere på videoen og på de enkelte still-billeder, er det tydeligt, at toppen af World Trade Center 1 (Nordtårnet) ikke ødelægges, inden den nedre del af bygningen begynder at kollapse:  
  Først giver de etager efter, hvor flyene ramte, hvorpå toppen pløjer sig ned gennem bygningen og forårsager det totale kollaps. Det er åbenlyst, at toppen er i hel tilstand, i det øjeblik den begynder at falde.

Logik

Det er uvist, hvad formålet skulle være med først at pulverisere toppen for dernæst at gå i gang med at detonere sprængstof og nanotermit i de nederste etager. Hvis en konspiration vil ødelægge en bygning under dække af en brand, er der ikke nogen fordel i først at pulverisere en bygningsdel, der ikke er i brand. Tværtimod vil det se ualmindeligt og mistænkeligt ud og dermed øge sandsynligheden for, at konspirationen bliver afsløret. En øjeblikkelig pulverisering af toppen ville også medføre så enorme brag, at alle i miles omkreds ville have hørt dem, og samtlige lyd- og videooptagelser ville tilsvarende have opfanget dem. Der findes ingen beviser på disse enorme brag umiddelbart, inden toppen begynder at falde.3

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
 • Usand
 • Uden vidner
 • Udokumenteret
 • Ulogisk
 • Selvmodsigende

Kilder

 1. Email fra Jon Loldrup, modtaget 2. november, 2012:
  I denne video kan man se at toppen af World Trade Center 1 ødelægges fuldstændigt INDEN resten af bygningen begynder at kollapse:
  Hvis man pauser videoen, kan man navigere frem og tilbage i videoen én frame af gangen, ved at bruge højre og venstre piletast. Det gør det meget let at se hvad der foregår. Der var altså ikke nogen bygnings-top, der kunne pløje sig igennem de 80.000 ton usvækket stål i resten af bygningen (på kun 12 sekunder).
 2. Termit fundet i støvet fra World Trade Center
 3. Architects & Engineers for 9/11 Truth
 4. Vidner så eksplosioner og lysglimt

Q & A