Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


4.000 israelere mødte ikke op på arbejde

11/9 morgen, Optakt

Påstand

4.000 israelere mødte ikke op på arbejde den 11. september 2001. 0

Baggrund

Påstanden skulle indikere, at jøder, ansat i og omkring World Trade Center, var blevet advaret på forhånd om terrorangrebet den 11. september 2001.

Fakta

Historien tager udgangspunkt i en artikel fra The Jerusalem Post dagen efter terrorangrebet:

“The Foreign Ministry in Jerusalem has so far received the names of 4,000 Israelis believed to have been in the areas of the World Trade Center and the Pentagon at the time of the attack.

The list is made up of people who have not yet made contact with friends or family, Army Radio reported.”1

4.000 er altså blot et gæt baseret på familiemedlemmer i området, uanset om de var amerikanske statsborgere med/uden arbejde eller blot turister, der tilfældigvis befandt sig i området den 11. september 2001, og som man ikke kunne komme i kontakt med i det kaos, der fulgte.

I tiden umiddelbart efter angrebet blev telefonnettet overbelastet, da pårørende prøvede at komme i kontakt med familiemedlemmer i New York.2

“For example, the city had somehow received reports of many Israelis feared missing at the site, and President Bush in his address to the country on Thursday night mentioned that about 130 Israelis had died in the attacks. But Friday, Alon Pinkas, Israel’s consul general here, said that lists of the missing included reports from people who had called in because, for instance, relatives in New York had not returned their phone calls from Israel.

There were, in fact, only three Israelis who had been confirmed as dead: two on the planes and another who had been visiting the towers on business and who was identified and buried”.1

Myten fandt hurtigt et mere end villigt publikum blandt andet gennem den libanesiske TV-station Al Manar, og andre anti-jødiske grupper spredte den videre på nettet, hvor den også har fundet plads i konspirationsteorierne om terrorangrebet den 11. september, 2001.3

Logik

New York, Connecticut og New Jersey, der udgør det såkaldte New York Metropolitan area, er hjemsted for den største jødiske population uden for Israels grænser, ca. 1.970.000 i 2001. Af dem boede ca. 972.000 Ashkenaziske jøder i selve New York.4

Hvis New Yorks jøder var advaret på forhånd, er det usandsynligt, at ingen har talt over sig. Det er svært nok at holde på en hemmelighed bare i en lille kreds i en kortere periode, men i en så stor kreds over et årti er helt usandsynligt.

Det er ulogisk, at New World Order skulle være selektivt skånsom overfor jøder, men ikke overfor eksempelvis kristne alene ud fra det faktum, at adskillige i regeringen, herunder Bush, var kristne eller tilhørte alle mulige andre religioner end kun jødedom.

Det er i modstrid med New World Orders mål med en false flag operation at opskræmme befolkningen for at gå i krig, bl.a. ved at myrde så mange amerikanere som muligt, hvis man samtidig sørger for at skåne jøderne. Frygten for et nyt Holocaust, denne gang med globale terrorangreb som udryddelsesmetode, ville uden tvivl sikre langt bedre international opbakning til de planlagte tiltag, end hvad terrorangrebet faktisk resulterede i.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:

 • Udokumenteret
 • Usandsynlig
 • Ulogisk

Kilder

 1. Alleged absence of Jewish employees, 9/11 conspiracy theories, Wikipedia
  Paula Zahn Now, CNN, 30. januar, 2007

   

  Ekstra Bladet: “Ahmadinejad: 9/11 var propaganda”

  “Evidence that Israelis had been forewarned several hours before the attacks surfaced at an Israeli instant messaging service, known as Odigo. This story, clear evidence of Israeli prior knowledge, was reported only briefly in the U.S. media – and quickly forgotten.”
  Christopher Bollyn, erichufschmid.net

  Stormfront: 4,000 Israeli Employees in WTC Absent the Day of the Attack

 2. Thousands of Israelis missing near WTC, Pentagon, Jerusalem Post, 12. september 2001
 3. Communication during the September 11 attacks, Wikipedia
 4. Slate: 4,000 Jews, 1 Lie – Tracking an Internet hoax (Webarchive)
  What They are Saying, Anti-Defamation League, 24. september 2001
 5. Demographics of New York City, Wikipedia

Q & A