Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


World Trade Center 7 fik ikke væsentlige skader

Påstand

Påstanden fremsættes blandt andre af den danske pensionerede kemilektor Niels Harrit:

“Der skete stort set ikke noget med Bygning 7 da det nordre tårn styrtede sammen.” 0

Baggrund

Påstanden bruges til at underbyggede en anden påstand, nemlig at World Trade Center 7 kollapsede som følge af kontrolleret sprængning.

Fakta

Før National Institute of Standards and Technology (NIST) præsenterede sin detaljerede rapport om World Trade Center 7, var den gængse opfattelse blandt nogle eksperter, at årsagen til World Trade Center 7’s kollaps var enten brand, strukturelle skader eller en kombination af disse. I dag ved vi, at brand var den direkte årsag, og at brandene opstod på grund af vragstykker fra World Trade Center 1’s kollaps.

NIST forklarer forløbet således:

“What caused the fires in WTC 7?

Debris from the collapse of WTC 1, which was 370 feet to the south, ignited fires on at least 10 floors in the building at its south and west faces. However, only the fires on some of the lower floors-7 through 9 and 11 through 13-burned out of control. These lower-floor fires-which spread and grew because the water supply to the automatic sprinkler system for these floors had failed-were similar to building fires experienced in other tall buildings. The primary and backup water supply to the sprinkler systems for the lower floors relied on the city’s water supply, whose lines were damaged by the collapse of WTC 1 and WTC 2. These uncontrolled lower-floor fires eventually spread to the northeast part of WTC 7, where the building’s collapse began.
How did the fires cause WTC 7 to collapse?

The heat from the uncontrolled fires caused steel floor beams and girders to thermally expand, leading to a chain of events that caused a key structural column to fail. The failure of this structural column then initiated a fire-induced progressive collapse of the entire building.

According to the report’s probable collapse sequence, heat from the uncontrolled fires caused thermal expansion of the steel beams on the lower floors of the east side of WTC 7, damaging the floor framing on multiple floors.

Eventually, a girder on Floor 13 lost its connection to a critical column, Column 79, that provided support for the long floor spans on the east side of the building (see Diagram 1). The displaced girder and other local fire-induced damage caused Floor 13 to collapse, beginning a cascade of floor failures down to the 5th floor. Many of these floors had already been at least partially weakened by the fires in the vicinity of Column 79. This collapse of floors left Column 79 insufficiently supported in the east-west direction over nine stories.

The unsupported Column 79 then buckled and triggered an upward progression of floor system failures that reached the building’s east penthouse. What followed in rapid succession was a series of structural failures. Failure first occurred all the way to the roof line-involving all three interior columns on the easternmost side of the building (79, 80, 81). Then, progressing from east to west across WTC 7, all of the columns failed in the core of the building (58 through 78). Finally, the entire façade collapsed.” 1

Hvorvidt skaderne på World Trade Center 7 kan karakteriseres som væsentlige eller ej, er vel dybest set et spørgsmål om temperament. Brandfolk, fotografer og vidner på stedet betegner skaderne som temmelig omfattende. Blandt andet fremhæves et kæmpe hul i hjørnet af bygningen.

Der er også fotos og videooptagelser af skaderne (video, video, video).

En del af skaderne kan være vanskelige at se detaljeret på grund af omfattende røgudvikling fra branden i bygningen, men uanset hvad er svaret irrelevant i forhold til at problematisere årsagen til World Trade Center 7’s kollaps.

Logik

Påstanden er misvisende og uaktuel, for den sætter som præmis, at World Trade Center 7’s kollaps skyldes strukturelle skader, hvilket netop ikke er tilfældet.

En pudsig selvmodsigelse, der opstår i kølvandet på ovennævnte påstand er, at Sandhedsbevægelsen på den ene side betvivler, at World Trade Center 7 blev væsentligt beskadiget af vragstumper fra World Trade Center 1, fordi der var 100 meter mellem de to bygninger, og på den anden side kategorisk erklærer, at tonstunge stålsektioner kunne flyve cirka 150 meter vandret med en hastighed på over 180 km/t, en påstand der refererer til de vragstumper, der blev kastet ud af World Trade Center 1 og 2, da de kollapsede og som fremsættes som et argument for, at der skulle være plantet sprængstof i de to bygninger.

En anden ligeså pudsig selvmodsigelse er, at Sandhedsbevægelsen på den ene side finder det mistænkeligt, at brandfolkene ikke bekæmpede brandene i World Trade Center 1, 2 og 7, og på den anden side hævder, at der slet ikke var voldsomme brande i nogen af bygningerne, og at de brande, der var, gik ud af sig selv efter kort tid.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:

  • Vildledende
  • Usand
  • Udokumenteret
  • Uden tekniske beviser
  • Selvmodsigende

Kilder

  1. Det Syvende Tårn, Niels Harrit Foredrag — Part 1, (4/6), 04:45
  2. Questions and Answers about the NIST WTC 7 Investigation, NIST

Q & A