Select Page
Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Tom Hosey så sprængstoffer blive anbragt i World Trade Center 7

Påstand

Tom Hosey så sprængstoffer blive anbragt i World Trade Center 7.

Baggrund

Påstanden er fremsat på 911facts.dk’s Facebook-debatside den 30. juni 2020 af Thomas Nørgaard, fysiklærer ved Nørre Gymnasium, København, i en debat startet af Peter Vedel0:

“Men at der i tiden før det, skulle have været folk, der igennem længere tid havde anbragt store mængder sprængstoffer i bygning 7 er der ikke et eneste øjenvidne der kan bekræfte.” (Peter Vedel)

Thomas Nørgaard svarede:

“Tom Hosey, der arbejdede i WTC, er uenig med dig Peter Vedel. Du kan høre ham her https://soundcloud.com/user-989685163/pre-911-activity-at-the-twin-towers?fbclid=IwAR1n4XAHcxcyLjiHIlHlUqcBNKwGYO2HNco6nAg1optnWEBNwJagwOzfNUs

Scott Forbes og Gary Corbett har fortalt lignende historier.”

Redaktionen påpegede:

“Kære Thomas Nørgaard,

Du kan ikke argumentere via stedfortræder, eller blot fremsætte andres udsagn, uden selv at kunne forklare med egne ord, hvad disse måtte være, eller at tage stilling til, hvad de betyder.

Hvis du har en empirisk påstand vedrørende ovenstående, som du ønsker, at vi skal undersøge, med dig som kilde, er du velkommen til at fremsætte den.

Med venlig hilsen

Steen & Claus”

Thomas Nørgaard svarede:

“911facts.dk Det er ikke et argument, men en falsifikation af Peters tro på, at der ingen øjenvidner var.”

Thomas Nørgaard anser altså Tom Hosey (som Thomas Nørgaard fejlagtigt identificerer som ”Tony Hosey”) for at være et øjenvidne, der skulle have observeret, at store mængder sprængstoffer igennem længere tid var blevet anbragt i World Trade Center 7.

Fakta

I det amerikanske radioprogram 9/11 Freefall, som promoverer konspirationsteorier om terrorangrebet den 11. september 2001, bliver Tom Hosey interviewet om sine oplevelser i tiden før, under, og efter angrebet1. Tom Hosey arbejdede i 2001 som flyttekoordinator. Blandt hans kunder var TD Waterhouse, der havde kontorer i World Trade Center 2 i tiden op til terrorangrebet.

I løbet af interviewet fortæller Tom Hosey en række historier om hans egne og andres oplevelser, der for ham – og studieværten – synes at pege i retning af en konspiration, der fortæller en anden historie end den, som talrige uvildige undersøgelser har konkluderet, nemlig at terrorangrebet alene blev planlagt og udført af al Qaeda, og at den efterfølgende katastrofe på Manhattan skyldes de skader, som World Trade Center 1 og 2 fik, da de to kaprede fly ramte dem.

En nærmere analyse af interviewet viser dog følgende:

 • Tom Hosey nævner intet om sprængstoffer.

  Tom Hosey siger på intet tidspunkt, at han observerede, at sprængstoffer blev anbragt i den bygning han selv var i, World Trade Center 2.

   

 • Tom Hosey var slet ikke i World Trade Center 7.

  Tom Hosey kan derfor ikke have observeret, at sprængstoffer blev anbragt i World Trade Center 7.

   

Logik

Var strømmen gået i hele World Trade Center 1 og 2?

Thomas Nørgaard gør i samme tråd opmærksom på, at andre også har bemærket mistænkelige begivenheder, og nævner specifikt Scott Forbes, som har fremsat påstanden om, at der var strømafbrydelse i op til 36 timer i weekenden før terrorangrebet i den øverste halvdel af World Trade Center 2. Påstanden er undersøgt af redaktionen, og kan læses her.

Her kommer Thomas Nørgaard så til at modsige sig selv, da han på den ene side peger på Tom Hosey, som Thomas Nørgaard tager til indtægt for at have bevidnet, at strømmen i hele World Trade Center 1 og 2 var slået fra i weekenden før angrebet, mens Thomas Nørgaard også peger på Scott Forbes, som derimod hævder, at det kun var strømmen i den øverste halvdel af World Trade Center 2, der var slået fra.

Bliver sikkerhedsregulativer altid overholdt?

Tom Hosey fortæller i interviewet, at han selv åbnede branddøre i World Trade Center 2, og observerede, at andre også havde gjort det, i strid med sikkerhedsregulativer.

Thomas Nørgaard modsiger dermed sig selv, da han selv indirekte har hævdet i en anden af sine påstande, at det var umuligt for flykaprerne at overtage kontrollen med flyene, eftersom sikkerhedsregulativerne her dikterede, at dørene indtil cockpits skulle være låst. Påstanden er undersøgt af redaktionen, og kan læses her.

Konklusion

Tom Hoseys beretning kan ikke anses for at underbygge påstanden om tilstedeværelsen af mange tons sprængstof i hverken World Trade Center 1, 2 eller 7.

Det er altså Thomas Nørgaards egen tilføjelse, at der skulle være anbragt sprængstoffer i World Trade Center 7 få dage inden terrorangrebet skete.

Påstanden er derfor:

 • Bevidst usand

Relaterede artikler

Kilder

 1. Facebook tråd

 2. Pre-9/11 Activity at the Twin Towers, 9/11 Freefall.

Q & A