Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


Bin Laden familien og Bush familien er gamle forretningspartnere

Påstand

Bin Laden familien og Bush familien er gamle forretningspartnere gennem mange år.0

Baggrund

Påstanden bruges til at underbygge en konspiration mellem Osama bin Laden og tidligere præsidenter George H. W. Bush og George W. Bush.

Fakta

Bin Laden familien er vidt forgrenet, med måske op til 600 medlemmer. Osama bin Ladens far, Mohammed bin Awad bin Laden, fik ikke mindre end 54 børn, med 22 koner. Mohammed bin Awad bin Laden startede fra små kår, men opbyggede en blomstrende forretning, der omfattede bygningsentrepriser og investering. Osama bin Ladens forældre blev skilt kort tid efter hans fødsel, og han voksede op hos sin stedfader, Muhammad al-Attas. Osama bin Laden afbrød tidligt forbindelsen til familien på sin fars side. Ingen af de medlemmer, der i dagene efter 11. september forlod USA, havde haft forbindelse til Osama bin Laden.1 2 Osama bin Laden var heller ikke just i kridthuset i Saudi Arabien: Han fik frataget sit saudiarabiske statsborgerskab tidligt i 1990’erne, på grund af våbensmugling fra Yemen og for at kritisere styret, da det tillod amerikanske styrker at bruge baser i landet i forbindelse med Golfkrigen 1990-1991.4 Bush-familiens forretningsforbindelser strækker sig vidt, og det er derfor ikke overraskende, at der eksisterer visse svage forbindelser til den del af bin Laden familien, der ikke har kontakt til Osama bin Laden. “Forbindelsen” mellem George W. Bush og Osama bin Laden må derfor anses for at være temmelig søgt.

Logik

Påstanden spiller på kollektiv skyld: Man er skyldig, blot fordi man har en eller anden obskur forbindelse til en slem fyr. Teknikken bliver ofte brugt i propagandasammenhæng, for eksempel hvis en jøde begik en forbrydelse et sted i verden, så blev det brugt af nazisterne til at ophidse til had mod alle jøder. Det er selvmodsigende at inddrage Osama bin Laden og/eller al-Qaeda, når det samtidig hævdes, at hverken personen eller organisationen stod bag terrorangrebet.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
  • Vildledende
  • Ulogisk
  • Selvmodsigende

Kilder

  1. Løbeseddel, i11time.dk
  2. Bin Laden Family, Wikipedia
  3. Mohammed bin Awad bin Laden, Wikipedia
  4. Gulf War, Wikipedia

Q & A