Optakt 11/9 morgen Flight 11 kapres Flight 175 kapres WTC 1 rammes Flight 77 kapres WTC 2 rammes Flight 93 kapres Pentagon rammes WTC 2 kollapser Flight 93 styrter WTC 1 kollapser WTC 7 kollapser Epilog

Hvordan bruges 911facts.dk?


Hvordan får du mest ud af denne site?


Ny bog på dansk

HVORFOR bliver folk konspirationsteoretikere?
HVORFOR er konspirations-
teoretikere så frustrerende at tale med?
HVORFOR er konspirations-
teoretikeres adfærd så ekstrem?

Disse spørgsmål bliver besvaret i denne bog, der samtidig klarlægger, hvorfor de gængse tiltag overfor konspirations-
teoretikere ikke virker.
Læs mere


Sandhedsbevægelsen

Om
Metoder
Teorier


Publikationer

Akademia
Fakta ark
Quickguide


Booking


Er du interesseret i at booke os til foredrag eller workshop, så kan du gøre det her.


Facebook


Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.


En af passagererne så en pistol

Påstand

En af passagererne, Tom Burnett, sagde, at han så en pistol om bord på Flight 93.0

Baggrund

Påstanden antyder, at den officielle forklaring er forkert, fordi den officielle forklaring siger, at terroristerne brugte hobbyknive. Den officielle forklaring skulle altså forsøge at skjule, at det ikke var utrænede al-Qaeda-folk, men trænede folk, der stod for kapringen.

Fakta

Tom Burnett var en forretningsmand, der befandt sig ombord på Flight 93. Da flyet blev kapret, ringede han gentagne gange til sin kone, Deena, og fortalte om kapringen. Burnett omkom, sammen med resten af de ombordværende, da flyet styrtede tæt ved Shanksville, Pennsylvania.

Det første opkald blev foretaget kl. 9:29 ET, og forløb således:

Deena: Hello Tom: Deena Deena: Tom, are you O.K.? Tom: No, I’m not. I’m on an airplane that has been hijacked. Deena: Hijacked? Tom: Yes, they just knifed a guy. Deena: A passenger? Tom: Yes. Deena: Where are you? Are you in the air? Tom: Yes, yes, just listen. Our airplane has been hijacked. It’s United Flight 93 from Newark to San Francisco. We are in the air. The hijackers have already knifed a guy, one of them has a gun, they are telling us there is a bomb on board, please call the authorities.1
Burnett siger faktisk ikke, at han har set en pistol, men at terroristerne har en pistol. Vi kan ikke med sikkerhed vide, om det betyder, at terroristerne har sagt, at de har en pistol eller om nogle af de andre passagerer siger, at terroristerne har en pistol, eller om Tom Burnett faktisk selv har set den. Der er altså flere muligheder.

Meget tyder dog på, at oplysningen om pistolen er noget, passagererne har fået oplyst af kaprerne for at skræmme dem fra at gribe ind. Det tredje opkald, foretaget kl. 9:45 ET:

Tom: Deena Deena: Tom, you’re O.K. (I thought at this point he had just survived the Pentagon plane crash). Tom: No, I’m not. Deena: They just hit the Pentagon. Tom: (tells people sitting around him “They just hit the Pentagon.”) Tom: O.K….O.K. What else can you tell me? Deena: They think five airplanes have been hijacked. One is still on the ground. They believe all of them are commercial planes. I haven’t heard them say which airline, but all of them have originated on the east coast. Tom: Do you know who is involved? Deena: No Tom: What is the probability of their having a bomb on board? I don’t think they have one. I think they’re just telling us that for crowd control.1
Ingen andre vidner har set en pistol, og der var ingen bombe ombord.

Usikkerhed om opkaldene

Der er en vis usikkerhed behæftet med opkaldene:

 • Antallet angives af Deena Burnett til fire og mellem tre og fem.1 2
 • Der er tvivl om, hvorvidt Tom Burnett brugte sin mobiltelefon, og/eller han ringede fra en af flyets telefoner.1 2
Derfor må der også herske en vis tvivl om, hvad der præcist blev sagt. Vi har kun Deena Burnetts hukommelse at læne os op ad, og hun var i en yderst presset situation: Hun havde lige fået at vide, at hendes mand var ombord på et kapret fly, der højst sandsynligt ville blive fløjet ind i et mål. De få uoverensstemmelser der er, er fuldt forståelige, og kan ikke tages som bevis på en konspiration.

Logik

Påstanden leder direkte til adskillige selvmodsigelser:
 • Hvis man erkender, at der var kaprere ombord, kan man ikke samtidig påstå, at flyet slet ikke blev kapret (se Flyene var fjernstyrede).
 • Hvis man erkender, at Tom Burnett kunne ringe til sin kone, kan man ikke samtidig påstå, at flytelefonerne ikke virker i den højde flyet befandt sig i (se Passagererne kunne ikke telefonere).
 • Hvis man vil tvivle på samtalens indhold og form, er der heller ingen grund til at tage påstanden om at Burnett så en pistol seriøst.

Konklusion

Påstanden er med andre ord:
 • Vildledende
 • Uden uafhængige vidner
 • Selvmodsigende

Kilder

 1. 9/11, The New Evidence, Ian Henshall, 2007, ISBN 978-1-84529-514-1
  “…sitting in the middle of events in first class, Burnett calmly says that the hijackers have just stabbed a passenger; he reports seeing a gun that was officially determined not to be present.”
 2. Telefonopkald fra Tom Burnett til sin kone, Tom Burnett Foundation
 3. FBI afhøring af Deena Burnett

Q & A